pár receptů z fitka
tatarský biftek z lilků
600 g lilek , 250 g rajských jablek , mladé bílé cibulky , 2 rozmačkané stroužky česnek , 4 sušené švestky , olivový olej , šťáva z jednoho citrónu , 3 lžíce nasekané bazalky , 1 lžíce kerblíku , pepř , kajenský pepř
Postup :
Lilky omyjte , nakrájejte na poloviny , povařte v páře ,pak je nechte vychladnout , rajčata oloupejte ,zbavte jadérek,dužinu rozmačkejte ,nechte okapat ,oloupejte cibuli ,nakrájejte na plátky , osmahněte na olivovém oleji ,švestky vypeckujte a nakrájejte na proužky , osmahněte na olivovém oleji , přidejte česnek a dochuťte solí a pepřem , oloupejte lilky - co nejvíce dužiny nakrájejte na malé kousky a nechte okapat . Smíchejte všechny ingredience, zakapejte olivovým olejem, dochuťte, vložte do misky, nechte v lednici odležet 2 hodiny .
Tuňákový nákyp s pórkovou omáčkou
200 g konzervovaného tuňáka , 200 g smetany light , 4 vejce , 2 polévkové lžíce sekané petrželky
Omáčka : 4 vnitřky pórku , 200 g smetany light, olivový olej , sůl , pepř
Postup :
Vymažte formu , rozmixujte tuňáka , ušlehejte vajíčka a se smetanou přidejte k tuňákovi .Naljte do formy a dejté péct asina 35 minut. Na pórkovou omáčku omyjte pórky , vnitřky pomalu poduste na olivovém oleji , osolte ,opepřete a 20 minut nechte odstát .Rozmixujte,přidejte smetanu a pak pomalu ohřejte .ještě teplý nákyp podávejte s omáčkou .