Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzení ryb

2. 10. 2006

Uzení ryb

Nálev  : na každý 1 litr vody 10 dkg soli
              na každý 2 litr vody   1 citrón (vymačkat ) dle chuti
                                               1 větší palička česneku rozmačkat - dle chuti

Nechat v nálevu 14 - 18 hodin

 Po té opláchnout pod tekoucí vodou a položit  na utěrku a druhou utěrkou osušit ( dle chuti můžeme lehce posypat grilovacím kořením  - nezkoušel jsem ) a dát do předem vyhřáté udírny , udit 4 - 5 hodin dle velikosti podkov
 1 hodinu na 80 stupňů Celsia a potom 2 - 5 hodinu na 60 stupňů Celsia .

1. října 2006 jsme udili , bohužel nic moc počásko - pár foto na chuť

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


        

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Uzená rybička

(Salome, 3. 6. 2009 14:09)

Ahoj ,

nedá mi to nesložit poklonu ! Taky udíme , klobásky, sýr (vynikající) a rybičky a každý další "udič" :) je mi předem sympatický .. Uzení zdar a krásné léto !

makrely vs kapr

(alby, 25. 3. 2009 21:32)

je to dáno asi velikostí ryb , většinou se udí větší ryby ( tučnější )a nevím jak by jsi to potom porcoval ? Trvalo by to i podstaně dýl , jinak cejny ,sumečky , úhoře běžně udíme vcelku

makrely taky?

(petr, 25. 3. 2009 14:29)

co já vím tak se makrely udí celé proč ne kapři

Je to nádhera

(Radek, 17. 12. 2008 17:18)

Blíží se Vánoce a tak taky udím,udím vše přez uzený a klobásy a td. Taky ryby a tak jsem našel
tento návod zkusím a dám vědět.

uzenář

(neznámá, 2. 10. 2008 14:09)

...taky není k zahození! Pěknej rybář! :-)

To vypadá Mňamózně

(Lucie, 19. 9. 2007 16:07)

Teda klobouk dolů,to vypadá nádherně.Dala bych si říct...mňam

uzené ryby

(Ajina, 27. 6. 2007 14:46)

Ty jsou krásný, hned bych si dala